Aquest dijous 24 s'ha fet el lliurament del premi del concurs Wiki Loves Monuments 2011 al Saló del Vigatà del Palau Moja de Barcelona. Aquest és un concurs de fotografia d´abast europeu amb l´objectiu de fotografiar i donar a conèixer tots els monuments del patrimoni cultural d´Europa. A falta d´acabar d´organitzar l´enorme volum de material, les dades globals provisionals són 11.086 fotos de l´àmbit catalanoparlant i 168.967 en total a Europa. De les primeres s´han seleccionat 15 finalistes i 2 imatges guanyadores.

Manel Pons, amb una fotografia de la Torre de Sant Joan (Amposta), i Amador Alvarez, amb una vista del Castell de Castellbell (Bages), han estat els guanyadors. Entre les instantànies finalistes, destaquen tres imatges de la comarca de l´Alt Empordà: Església del Castell de Sant Ferran de Figueres, Castell de Llers i Castell de Verdera. Les dues primeres del fotògraf besaluenc resident a Figueres, Albert Sarola Juanola.

Una bona selecció de les fotografies de Catalunya presentades al concurs s´incorporaran a l´Inventari de Patrimoni Arquitectònic fent així partíceps als col·-laboradors de la Viquipèdia de la creació de continguts públics útils per la ciutadania.