Protesta

Unió de Pagesos convoca una concentració a Figueres contra la línia d'evacuació del Plemcat

Se celebrarà aquest dimarts 9 de juliol davant del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, coincidint amb la reunió que la secretària d'Acció Climàtica, Anna Barnadas, tindrà a l'ens

La plataforma d'assaig d'eòlica marina Plemcat tindrà una línia soterrada de 16 km terrestres

Què és i què pot amagar el Plemcat de Roses

Recreació del parc eòlic marí al golf de Roses.

Recreació del parc eòlic marí al golf de Roses. / ACN

Josep López Navarro

Josep López Navarro

Unió de Pagesos ha convocat a Figueres una concentració contra la línia d'evacuació del Plemcat per aquest dimarts 9 de juliol, a 2/4 de 4 de la tarda. Es farà davant del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, coincidint amb la reunió que la secretària d'Acció Climàtica, Anna Barnadas, tindrà a l'ens. És per això que s'aprofitarà l'ocasió "per fer-li evident l'oposició del sindicat", segons explica Unió de Pagesos.

"Mostrar el rebuig"

Cal recordar que EMPORDÀ ja va avançar que la línia d'evacuació del Plemcat havia generat oposició entre els pagesos de l'Alt Empordà. En aquest sentit, l'objectiu de la protesta és "mostrar el rebuig" respecte al projecte que promou la Plataforma d'R+D+I en Energies Marines de Catalunya (Plemcat), impulsat des de l'Institut de Recerca en Energia de Catalunya (Irec) per dur-hi a terme una prova pilot per avaluar la idoneïtat d'ubicar un parc eòlic al Golf de Roses.

En concret, es projecta una infraestructura que tindria una línia d'evacuació soterrada de 66 kV, amb 25,8 km submarins i 16 terrestres, que afectaria els termes municipals de Sant Pere Pescador, l'Escala, l'Armentera, Ventalló, Sant Mori i Vilaür. També es preveu construir una subestació elèctrica elevadora al terme de Vilaür.

Infraestructura singular

Segons l'Irec, el Plemcat serà una "infraestructura singular" per a desenvolupar projectes pioners i innovadors que permetran "el desenvolupament de l’energia eòlica marina flotant i altres energies marines al mar Mediterrani, així com les ciències i tecnologies relacionades".