Successos

Detenen un home a Figueres després d'un assalt violent a casa d'una família i troben armes i munició

Se sospita que darrera aquest robatori violent podrien haver-hi desavinences relacionades amb el tràfic de drogues

Les armes incautades al domicili on van trobar el detingut.

Les armes incautades al domicili on van trobar el detingut. / Cedida a l'Empordà

Empordà

Empordà

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 20 de juny, un home de 24 anys, com a presumpte autor d’un delicte de tinença il·lícita d’armes. La unitat d’investigació d’aquesta comissaria va iniciar una investigació arran d’un cas de robatori amb violència en un habitatge de la ciutat.

Els fets van tenir lloc el 4 de juny a la tarda quan tres homes van irrompre dins del domicili d’una família, l'edifici està situat a la zona centre de la ciutat.

Els autors que van accedir a la casa emprant la violència, van amenaçar els residents amb dues pistoles i un ganivet de cuina que van agafar en el lloc dels fets. Una vegada dins van lligar al pare de família amb brides i el van colpejar causant-li lesions lleus. Després van regirar l’habitatge i van robar diners en efectiu i joies.

Les indagacions fetes per la policia van permetre identificar els autors dels fets. També sospitaven que darrere l’assalt violent podrien haver-hi desavinences relacionades amb el tràfic de drogues.

Fruit de la investigació, a primera hora del dia 20 de juny, es van dur a terme dues entrades i registres simultànies en dos habitatges de la ciutat, relacionats amb les persones investigades, amb el suport de l’Àrea regional Recursos Operatius.

Armes i munició

En un d’aquests dos habitatges la policia va localitzar un home i va intervenir nombroses armes i munició. Concretament, tres escopetes calibre 12-70, una pistola calibre 9 mm municionada, una pistola pneumàtica, un revòlver pneumàtic, un trabuc d’avantcàrrega i molts cartutxos de diferents calibres. A més, també dues defenses elèctriques, unes manilles, un puny americà, un esprai de defensa i un rellotge de dona que provenia del robatori que estaven investigant.

Davant la troballa d’aquestes armes, l’home va quedar detingut per un presumpte delicte de tinença il·lícita d’armes. En el segon habitatge la policia no va localitzar ningú a l'interior, però va intervenir un paquet de brides i altres indicis que hi relacionen l’investigat.

El detingut, amb antecedents, va passar el dia 22 de juny a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres. La investigació continua oberta i a l’espera de més detencions.