Renovables

Es constitueix a Navata una assemblea de pobles contra els macroparcs fotovoltaics

La plataforma està conformada per vuit municipis que són partidaris de les energies alternatives, però s'oposen als "projectes sobredimensionats"

Plaques solars en una imatge d'arxiu.

Plaques solars en una imatge d'arxiu. / CARLES COLOMER

Empordà

Empordà

Aquest divendres al vespre es va constituir a Navata una assemblea de pobles del terraprim contraris a la instal·lació de macroparcs fotovoltaics. Són Cabanelles, Lladó, Crespià, Espinavessa, Ordis, Vilanant-Taravaus, Medinyà i Navata. Els municipis participants són partidaris de les energies alternatives, però s'oposen als "projectes sobredimensionats que hipotequen i infertilitzen els camps de conreu, projectes especulatius, sense planificació ni participació del territori".

L'assemblea s'ha organitzat en comissions per abordar els diversos reptes jurídics i d'impacte medioambiental o social, entre d'altres. La primera acció és assistir al ple obert del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, el dimarts 25 a les sis del vespre, en què es presentarà una moció per tal que el Consell Comarcal es pronunciï sobre el projecte de Santa Llogaia. En els dies vinents es donarà a conèixer el nom de la nova plataforma.