Successos

Rescaten una tortuga maltractada i la traslladen al Centre de Fauna dels Aiguamolls de l'Empordà

Investiguen una dona que tenia l'animal lligat i amb la closca pintada al seu domicili

L'animal maltractat.

L'animal maltractat. / Guàrdia Civil

Empordà

Empordà

La unitat Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) de la Guàrdia Civil està investigant a una persona a Roses per presumptes delictes de maltractament animal i contra la fauna. En concret i segons informa el cos, retenia al jardí del seu domicili lligada amb una cadena una tortuga mora (Testudo graeca), una espècie protegida inclosa a l'Annex A del Reglament del Consell relatiu a la protecció d'espècies de la fauna i flora silvestres. L'arnés que la subjectava a la cadena li ha causat malformacions a la closca, que també estava pintada de blanc. La troballa s'ha fet gràcies a la col·laboració ciutadana i l'animal ha estat traslladat al Centre de Fauna dels Aiguamolls de l'Empordà de Castelló d'Empúries.

L'espècie Testudo graeca està inclosa a la Llista Vermella de l'IUCN d'espècies amenaçades d'extinció, com totes les espècies del gènere Testudo. La tortuga mora està protegida per la Convenció de Berna, també està inclosa a la CITES i a la directiva 1332/2005 de la Comunitat Europea, de manera que queda totalment prohibida la captura d'exemplars salvatges.

El SEPRONA recorda la importància d'informar-se adequadament sobre els requeriments tant legals com de benestar a l'hora de mantenir qualsevol animal en propietat.