Millores

Adif adaptarà l'estació de tren de Camallera per a persones amb mobilitat reduïda

L'empresa pública licita la remodelació de les estacions de Bordis, Sant Jordi Desvalls i Camallera per 15,9 MEUR

Estació de Camallera.

Estació de Camallera. / Cedida per Adif

Empordà

Empordà

Adif ha licitat per 15,9 milions d'euros el projecte de remodelació de les estacions de tren de Camallera, Bordils i Sant Jordi Desvalls. D'aquesta manera, l'empresa pública adaptarà les instal·lacions per a persones amb mobilitat reduïda.

Les actuacions preveuen la construcció d'un pas inferior en cada estació que servirà de connexió entre l'andana principal i la secundària i que tindrà ascensors i escales fixes. A més, les andanes s'allargaran fins als 210 metres i es pavimentaran amb material nou. El terra comptarà amb un material antilliscant, terra amb botons per senyalitzar l'accés a persones amb ceguesa i una franja groga d'advertència.

Alhora, es construiran marquesines noves a la zona d'andanes i instal·lacions de sanejament, electricitat, llum, seguretat i circuit tancat de televisió. A més, s'adequarà tota la senyalització de les estacions i els accessos per crear recorreguts sense obstacles ni barreres arquitectòniques.

Colera i Vilajuïga

Aquest és un projecte similar al que ja va impulsar fa unes setmanes a les estacions empordaneses de Colera i Vilajuïga. Adif destina 7,2 milions d'euros a la millora i reforç de l'accessibilitat d'aquestes instal·lacions. Els treballs licitats condicionaran l'espai per a l'ús universal de viatgers i les adaptarà al trànsit de persones de mobilitat reduïda, suprimint les barreres arquitectòniques i creant espais més moderns i inclusius. Es preveuen actuacions similars a les estacions de de Celrà i Fornells de la Selva (ambdues al Gironès).