Successos

Enxampats quan tornaven de robar uns 100 metres cable de coure a Torroella de Fluvià

 Els Mossos detenen un home i una dona que també anaven carregats d'eines per sostreure el cablejat telefònic

El cable intervingut pels Mossos que havien acabat de robar

El cable intervingut pels Mossos que havien acabat de robar / Mossos d'Esquadra

Eva Batlle

Els Mossos d'Esquadra han detingut dues persones quan tornaven de robar uns 100 metres cable de coure a Torroella de Fluvià. Els arrestats són un home —que ja tenia antecedents policials— i una dona, de 42 i 25 anys respectivament, a qui s'acusen de ser els presumptes autors d’un delicte de furt i danys.

Els fets van ocórrer el dimarts 11 de juny cap a un quart d’onze de la nit, quan una patrulla de la comissaria de Roses va rebre l’alerta per adreçar-se a la població de Torroella de Fluvià. Allà s’havia localitzat un vehicle que semblava estar implicat en la sostracció de cable telefònic.  

Les eines recuperades i que s'utilitzen per tallar el cablejat

Les eines recuperades i que s'utilitzen per tallar el cablejat / Mossos d'Esquadra

La informació se centrava sobre uns individus que anaven en un vehicle tot terreny que, presumptament, furtaven, tallaven i recollien el cable de coure. Quan la patrulla va arribar al lloc on inicialment s’havia detectat el cotxe, no van trobar-lo i van decidir fer una vigilància per alguns camins secundaris per mirar d'interceptar-lo.

Poc després van detectar el vehicle sospitós que venia des de darrere del cementiri i es dirigia cap als agents, segons indica el cos policial. La policia el va aturar i va fer les comprovacions pertinents. Durant l’escorcoll van trobar més de 12 eines tipus cisalles, martells, claus, entre altres. També van intervenir 71 talls de cable de coure d’1,30 metres i d’1,50 metres; un total d’uns 100 metres lineals de cable de coure.

Davant les evidències, els Mossos van detenir l’home i la dona que circulaven amb el turisme i van requisar les eines i el cable sostret. La investigació no es dona per tancada i els agents també investiguen si els autors podrien estar relacionats amb fets similars.