Revetlles

Figueres habilitarà un espai "segur" per llançar petards al Firal i perseguirà l'incivisme

Serà a la plaça Europa des d'aquest divendres i fins al 30 de juny

Pirotècnia a Figueres

Pirotècnia a Figueres / JORDI CALLOL

Empordà

Empordà

L'Ajuntament de Figueres habilita un espai "segur" per al llançament de petards al Firal i intensificarà els controls contra l'incivisme en aquest àmbit. La plaça Europa serà l'espai segur i perimetrat per al llançament de petards, a partir d'aquest divendres i fins al 30 de juny.

A les portes de les revetlles de Sant Joan i Sant Pere, el consistori engega una campanya especial de conscienciació, informació de les ordenances i controls, especialment en els punts conflictius de la ciutat que acumulen queixes dels veïns. En aquest sentit, la Guàrdia Urbana ja ha iniciat dispositius estàtics nocturns amb vehicle policial, que s'allargaran fins al 30 de juny, en aquests punts conflictius entre les 21 hores i entrada la matinada.

Des de l'Ajuntament recorden que l'ordenança de civisme i convivència recull que està prohibit encendre foc i fer activitats pirotècniques a la via pública i als espais públics, especialment a les zones arbrades i als espais naturals, sense autorització.

També recorden que està prohibit llençar, col·locar o dirigir petards sobre persones i animals, a sobre o a l'interior de contenidors o papereres o en bústies. Tampoc se'n poden llençar sobre monuments, mobiliari urbà, portes, finestres i recintes públics i privats, entre d'altres.