Figueres traslladarà el menjador social a l'antic escorxador comarcal abans que acabi l'any

L'Ajuntament hi destinarà 300.000 euros i tindrà capacitat per a unes 90 persones

Antic escorxador comarcal.

Antic escorxador comarcal. / ACN

Gemma Tubert

L'Ajuntament de Figueres preveu traslladar el menjador social que actualment hi ha al barri de l'Estació a l'antic escorxador comarcal abans que acabi l'any. L'equip de govern espera poder abordar el projecte en junta de govern en les properes setmanes i que sigui una realitat el més aviat possible per acabar amb els problemes que provoca l'actual edifici de la plaça Sant Vicenç de Paül.

L'actuació tindrà un cost d'uns 300.000 euros i es finançarà íntegrament amb fons municipals. De moment, s'hi traslladarà el menjador però no es descarta que més endavant s'hi puguin afegir altres serveis relacionats amb situacions d'emergència. El projecte preveu banys i vestidors, bugaderia i un menjador amb capacitat per a entre 80 i 90 persones.

Un render de com es preveu el nou menjador social.

Un render de com es preveu el nou menjador social. / ACN

L'anterior equip de govern va anunciar just fa un any la voluntat d'ubicar un centre integral d'atenció per emergències socials en aquest edifici de poc més de 6.000 metres quadrats. La voluntat era també ubicar-hi les dependències de la Guàrdia Urbana.

Fa anys que l'actual menjador social del barri de l'Estació provoca queixes veïnals i problemes de convivència al barri. Precisament, aquest dijous l'equip de govern s'hi ha reunit per explicar-los les seves intencions.

L'alcalde de Figueres, Jordi Masquef, explica que «l'objectiu és treure l'espai d'aquest barri on actualment provoca molts problemes als veïns». «Serà en una ubicació molt més bona pel conjunt de la ciutadania", afegeix.