Enguany, el Setmanari de l'Alt Empordà està d'enhorabona, celebra el seu 45è aniversari, i és per això que estrenem una nova secció. Es tracta de «L'Empordà, 45 anys d'històries comarcals», un espai on anirem recordant algunes de les efemèrides més destacades a la nostra comarca durant les quatre dècades i mitja de vida del nostre mitjà.

El primer article que presentem és "El dia que la piscina de Vilafant va ser l'escenari d'un striptease masculí".

L'Empordà, mitjà de referència

El Setmanari de l'Alt Empordà va néixer el 4 de gener de 1978. Quan tot just la societat democràtica començava a caminar, la nostra publicació va iniciar el seu camí per ocupar l'espai deixat per les publicacions del Movimiento.

Si bé el tarannà democràtic, comarcal i plural s'ha mantingut des dels primers números, el periòdic ha vist com amb el pas dels anys s'anava adaptant a les necessitats del seu entorn més immediat. D'aquells primers col·laboradors que, de forma desinteressada, elaboraven el periòdic gairebé a mà, s'ha passat a la creació d'una empresa professional capaç de donar resposta a un mercat cada vegada més exigent i competitiu.

Cal destacar que l'Empordà va ser un dels primers setmanaris catalans en tenir versió digital. El 5 de desembre de 1995 va néixer l'edició electrònica Empordà en línia (www.emporda.net), el que més tard esdevindria l'actual web www.emporda.info.

El 16 de febrer de 2005, el Setmanari de l'Alt Empordà passa a formar part de l'Editorial Prensa Ibérica a Catalunya.