Núria Pàramo, presidenta de la Fundació Roses Contra el Càncer, va expressar la importància de la celebració dels 25 anys com una oportunitat per agrair a tots els qui han demostrat dedicació en aquesta lluita. Va destacar que aquesta fundació, arribant al quart de segle de vida, ha esdevingut un punt de referència fonamental a l’Alt Empordà.

Durant l’acte de celebració al teatre municipal de Roses, es va posar èmfasi en com la comunitat, incloent-hi pacients, familiars, voluntaris i la societat en general, ha estat fonamental per possibilitar la lluita contra el càncer que han emprès.

L’acte va incloure la projecció d’un vídeo amb les fundadores de la fundació i testimonis de persones que han viscut el càncer, així com opinions d’experts mèdics. També es va reconèixer l’aportació de voluntaris dedicats com Juan Manuel Fernández, Rosa Mari Martínez i Paco Flores. La música i les il·lustracions van ser utilitzades per representar la important tasca de la Fundació.

L’esdeveniment va culminar amb un emotiu homenatge a les fundadores i la immortalització de tots els membres de la Junta de la Fundació que han contribuït a la seva història, reforçant així el lema "la Fundació som tots". La cerimònia d’homenatge va concloure amb una foto de grup a l’escenari, reunint totes les persones que han estat part de la Junta de la Fundació Roses Contra el Càncer en diferents moments de la seva història.

Reptes aconseguits

Un dels reptes aconseguits ara fa poc més d’un any per l’entitat va ser la inauguració de la nova seu, ubicada al carrer Espronceda, 44, de la població. L’anterior local de la Fundació Roses contra el càncer, situat al carrer Pescadors, s’havia quedat petit per oferir els serveis, cada cop més amplis, amb la seguretat necessària per als usuaris, ja que arran de la pandèmia s’havia evidenciat que les instal·lacions no disposaven de prou espai per reunir grups nombrosos o dur a terme les diferents activitats.

Per aquest motiu, amb el canvi de seu, l’entitat ha pogut donar una millora substancial de cara als usuaris i les seves famílies i ampliar les activitats i serveis que s’hi duen a terme.

Núria Pàramo també va assenyalar que pròximament se celebraran activitats rellevants com la Cursa de la Dona aquest diumenge a les deu del matí, a més d’un sopar solidari i un concert de Nadal per tancar l’any.