Empuriabrava remou la plaça de les Palmeres

La primera fase aixecarà l’estructura del nou edifici polivalent

Els treballs afecten tot el recinte de la plaça de les Palmeres. | SANTI COLL

Els treballs afecten tot el recinte de la plaça de les Palmeres. | SANTI COLL / SANTI COLL. CASTELLÓ D’EMPÚRIES

Santi Coll

Santi Coll

La plaça de les Palmeres, situada al peu del Club Nàutic d’Empuriabrava, ja no és el que era. Des de fa dues setmanes, l’empresa Rubau Tarrés ha iniciat la construcció del nou edifici polivalent que substituirà l’envelat provisional que aquests darrers anys ha acollit tota mena d’actes promocionals i festius.

L’execució del projecte està dividida en dues fases. La primera, que ara ha començat, té dues parts i preveu la reurbanització de la plaça que es convertirà en un espai totalment pla i accessible, sense desnivells. La nova pavimentació es planteja a partir d’unes franges transversals que potencien la relació avinguda Fages de Climent-Port Nàutic i que permetran mantenir la funció d’aparcament.

També s’aixecarà l’estructura principal de l’edifici, de planta rectangular i molt transparent, conformat a partir de pòrtics que segueixen el mateix ritme que el paviment de la plaça. Aquests pòrtics sostindran el que és l’element més singular de l’edifici, la coberta, la qual té forma sinuosa i recorda l’onatge del mar. La sala disposa de dos volums tancats on es troba l’espai necessari per portar a terme tota mena de celebracions i actes: un volum conté l’escenari, camerinos i instal·lacions, i l’altre el bar i els lavabos públics.

Els materials i colors utilitzats busquen que tant la plaça com l’edifici s’integrin al màxim en l’entorn mariner. El color blanc i la fusta, propis dels elements presents als vaixells, seran els que predominaran.

Amb els fons Next Generation, l’Ajuntament preveu instal·lar plaques fotovoltaiques a la coberta, les quals «en un futur poden cobrir també les necessitats energètiques de l’edifici del Club Nàutic si l’adquisició arriba a bon port», segons el regidor d’Urbanisme en funcions, Josep Maria Canet.