22 candidatures concorren als Premis Emprenedors de l'Alt Empordà 2023

La quinzena edició dels Premis Emprenedors de l’Alt Empordà tanca el termini de presentació de sol·licituds superant les xifres de l’edició anterior

Entrega dels Premis Emprenedors Alt Empordà 2022

Entrega dels Premis Emprenedors Alt Empordà 2022 / SANTI COLL

Emporda.info

Els Premis Emprenedors de l’Alt Empordà 2023 compten amb un total de vint-i-dues candidatures. L’organització atribueix l’augment de participants respecte a l’edició anterior, a la consolidació dels premis i afirma que seguirà treballant per a la promoció de la iniciativa emprenedora a la comarca.

Les candidatures presentades es reparteixen de la següent manera:

  • Cinc, en la categoria de Premi Emprenedor, on es premia el projecte d’empresa més viable, innovador i amb major potencial de creixement;
  • Tres, al Premi Innovació, per aquella empresa amb seu social a la comarca que hagi estat capaç d’innovar en producte, servei o processos.
  • Tres, al Premi Innovació Turística per aquella empresa que hagi estat capaç d'innovar en producte, servei o processos en el sector turístic.
  • Onze, en la categoria de Millor Idea de Negoci, apartat reservat a la participació dels estudiants dels instituts de la comarca (ESO i Cicles Formatius i Batxillerat). En aquesta categoria hi participen alumnes dels instituts Cendrassos, Alexandre Deulofeu, Ramon Muntaner, Olivar Gran i de l’escola Escolàpies de Figueres.

Els projectes presentats són tan diversos com: un cercador d'activitats esportives i culturals a la comarca; una empresa que ofereix assessorament i serveis en màrqueting digital i formació; un projecte que té per objectiu simplificar qualsevol text jurídic perquè tothom pugui entendre’l; una empresa de gestió de lloguers de cases amb paquets d'experiències inclosos; un projecte que pretèn garantir el futur de l’agricultura local, investigant científicament les propietats terapèutiques dels vegetals; un operador que comercialitza productes de consum a embarcacions amb un vaixell que funciona amb energia solar; un negoci que s’adapta a les necessitats dels consumidors; un servei d’educació que ofereix teràpies assistides amb animals; un negoci que comercialitza l’essència de l’Empordà; o una destil·leria que aposta per la innovació en el procés de fabricació dels seus productes.

En el cas de les idees de negoci dels instituts, hi trobem: una escola de pastisseria per a infants i famílies; una food truck de cuina saludable i gurmet; un restaurant ambientat en els cinc continents; un servei de lloguer de bicicletes i patinets a Figueres; una associació que vetlla per reduir la desigualtat i la violència de gènere a través del joc; la fabricació de perruques de cabell natural per combatre l’estigma social que tenen associat; la fabricació de productes per a la cura de la pell, utilitzant ingredients 100% naturals; diferents serveis de venda de productes ecològics i de proximitat per a reduir el malbaratament alimentari o un servei de carmanyola per a emportar, gestionat per alumnes.

Els noms dels guanyadors i guanyadores, es coneixeran en un acte públic el 16 de juny al Convent de Santa Clara de Castelló d’Empúries.

Aquests guardons els fan possible els ajuntaments de Figueres, Roses i Castelló d’Empúries, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, el Setmanari de l’Alt Empordà, el Fòrum Imagina, l’Associació de Joves Empresaris de Girona, el Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona.