Sis clubs rotaris d’Europa recapten a Roses 28.000 € per a la formació de joves

L’Agrupació Eurostar dels Rotary ha fet donació al projecte «Enfila’t» que es realitza a la seu de l’Escola de Noves Oportunitats de Figueres

L’Agrupació Eurostar dels Rotary va realitzar una gala benèfica dissabte passat. | ARTURO LÓPEZ

L’Agrupació Eurostar dels Rotary va realitzar una gala benèfica dissabte passat. | ARTURO LÓPEZ / Redacció. ROSES

Emporda.info

El Rotary Club Roses-Empuriabrava ha recaptat 28.000 euros per ajudar al projecte «Enfila’t» de formació ocupacional per l’empoderament dels joves de la comarca exclosos del sistema educatiu ordinari. Sis clubs rotaris d’arreu d’Europa, sota el projecte Eurostar 2023, i organitzat enguany pel Rotary Club Roses-Empuriabrava, han aportat aquesta quantitat de manera solidària durant un sopar benèfic que va tenir lloc a l’Hotel Prestige Goya Park, de Roses, dissabte passat. El sopar va anar acompanyat d’un sorteig solidari i un ball de gala.

Els clubs participants són el Rotary Club Roses-Empuriabrava, com a club amfitrió, Rotary Club Neufchâteau (França), Rotary Club Koblenz (Alemanya), Rotary Club Ile de Ré (França), Rotary Club Yverdon-les-Bains (Suïssa), Rotary Club di Sondrio (Itàlia).

«L’objectiu principal és ajudar i donar visibilitat a l’associació Enfila’t i al seu projecte d’acció formativa corresponent a acreditar les assignatures pendents de l’ESO amb l’acompanyament de professionals especialitzats, que es realitza a la seu de l’Escola de Noves Oportunitats de Figueres» expliquen des del Rotary Club.

L’Agrupació Eurostar és una entitat constituïda de 7 clubs Rotary socis d’Europa originaris de Bèlgica, Itàlia, Alemanya, França, Anglaterra Suïssa i Catalunya. Cada any es reuneixen per realitzar accions conjuntes a benefici de les necessitats que es troben en cadascun dels seus territoris. La reunió fundacional de l’Eurostar es va portar a terme l’any 1994 a la població francesa de Dijon. A l’any següent, quan es va celebrar a Neufchateau, Bèlgica, es va decidir establir aquestes reunions anualment.