L'Escala presenta un projecte de millora de Sant Martí d'Empúries als fons Next Generation

L'Ajuntament demana una inversió d'1,7 milions d'euros per al nucli històric

Vista del nucli de Sant Martí d'Empúries.

Vista del nucli de Sant Martí d'Empúries. / Santi Coll

Emporda.info

El ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme ha convocat una nova línia dels fons Next Generation, centrat en un programa de millora de la competitivitat i de dinamització del patrimoni històric amb ús turístic.

L'Ajuntament de l'Escala s'hi ha presentat amb el projecte "Renovació, manteniment i rehabilitació del patrimoni històric de Sant Martí d'Emúries per a la seva dinamització i posada en valor turístic". Un projecte valorat en 1,7 milions d'euros, que inclou des d'actuacions de consolidació i restauració de la muralla medieval a aspectes d'accessibilitat o millora dels espais naturals o la creació d'un audiviovisual sobre l'interès històric i natural de Sant Martí d'Empúries que es preveu dins una proposta de millora del castell carolingi, entre altres accions.

Aquest mateix mes es rebia la notificació que l'Escala rebrà una altra subvenció a través dels fons Next Generation de 2,5 milions d'euros, que ha de permetre executar una vintena de projectes relacionats amb el turisme sostenible els propers tres anys