Quatre detinguts per robatoris a l'AP-7: simulaven una avaria per aturar les víctimes

Les primers víctimes van ser un parella de turistes prop de la sortida de Figueres

Una imatge d'arxiu de l'autopista AP-7.

Una imatge d'arxiu de l'autopista AP-7. / ZOWY VOETEN

Redacció

Els Mossos d'Esquadra han detingut quatre persones com a presumptes autors de dos delictes de furt, un d’ells en grau de temptativa, i a dos d’ells també se’ls deté per la seva implicació en un robatori amb violència i intimidació.

Els fets van tenir lloc la tarda del 13 de maig quan una parella de ciutadans estrangers van aturar-se a l'AP-7 en sentit sud, prop de la sortida 4 de Figueres, alertats pels ocupants d'un vehicle aturat, per tal que els ajudessin al·legant que tenien un problema mecànic a la part dreta del cotxe.

Quan la parella es va adonar que era un engany i que els volien robar, van intentar aturar-ho, però els lladres es van posar agressius i els van empènyer i colpejar. Finalment van fugir sense poder emportar-se res.e

El segon furt

Un dia després, la tarda del 14 de maig, un testimoni va alertar la policia que dos vehicles estaven aturats al voral de l’AP-7, al punt quilomètric 77, a la població de Sils, i presumptament s’estaven barallant. Immediatament un indicatiu de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona s’hi va adreçar sense trobar res. Van continuar patrullant i al punt quilomètric 84, a Maçanet de la Selva, van localitzar quatre persones que intentaven furtar les pertinences del conductor d’un cotxe amb matrícula estrangera.

Trànsit preveu afectacions a l'AP-7 i altres vies i demana "no abaixar la guàrdia" durant tota la Setmana Santa

Autopista AP-7. / ACN

Amb el mateix modus operandi, i mentre la víctima circulava direcció Barcelona, el conductor d’un turisme li va fer senyals per tal que s’aturés i amb el mètode de la distracció el pretenien robar. Els agents van evitar el robatori i van detenir els quatre homes com a presumptes autors d’un delicte de furt en grau de temptativa.

Els mossos van saber que aquell mateix matí aquests quatre detinguts havien furtat amb idèntic mètode a una parella d’estrangers quan circulaven per l’AP7, a l’altura de Sils. En aquesta ocasió van aconseguir sostreure’ls 10.000 dòlars i 8.000 euros en efectiu.