Lladres «teletubbies»: així és com van actuar tres detinguts a Roses

Els Mossos detenen dues dones i un home per intentar robar un rellotge valorat en 6.000 euros a una dona de 69 anys

Cotxe dels Mossos d'Esquadra

Cotxe dels Mossos d'Esquadra / Arxiu

Eva Batlle

Els lladres que actuen amb el mètode del "teletubbie" segueixen movent-se per les comarques de Girona. Els Mossos d'Esquadra n'han detingut a tres que van intentar robar un rellotge valorat en 6.000 euros a una dona de 69 anys a Santa Margarida, a Roses.

Els arrestats són dues dones, de 19 i 22 anys i un home de 30 anys. Dos d'ells amb antecedents policials per fets similars. En el cas de l'Alt Empordà, estan acusats d'un furt en grau de temptativa.

Aquest tipus de robatori consisteix normalment en el fet que un dels lladres abraça per la cintura la víctima mentre la distreuen i aprofiten per robar. Les víctimes sovint són persones d'edat avançada i sostreuen rellotges i joies.

Aquest tipus de robatoris sovint el fan dones i formen part de bandes que s'hi dediquen. Alguns acaben essent violents, ja que les persones que pateixen l'estrebada acaben caient a terra o per l'actitud de les lladres. En el cas de Roses però sortosament no va ser així.

Els fets van succeir el dia 1 de maig al carrer Muga de la urbanització de Santa Margarida de Roses, les dues dones es van acostar a la dona de 69 anys que passejava el gos. La van abraçar i petonejar però la víctima es va adonar que li volien prendre el rellotge i va aconseguir desfer-se de les dones. Aquestes van pujar al vehicle on hi anava un home i van fugir.

La víctima, cap a dos tres quarts de dotze, va alertar els Mossos d'Esquadra i els va poder donar la descripció dels tres assaltants i també del vehicle en el qual havien fugit. La policia va començar una recerca i cap a dos quarts de dues, una patrulla de la comissaria de Roses va localitzar el vehicle. Va identificar els tres ocupants i coincidien amb la descripció feta per la víctima. A més, dos dels lladres -la dona de 22 i l'home de 30 anys- comptaven amb assenyalament i tenien antecedents policials per fets similars.

Davant les evidències, tots tres van acabar detinguts. L'endemà van passar a disposició del jutge d'instrucció de Figueres, que els va deixar en llibertat amb càrrecs.

Lladres itinerants

Aquest tipus de lladres solen membres de bandes amb una alta mobilitat pel territori i si bé se'ls va detectar a Roses, pot ser que hagin actuat en altres punts de la província o fins i tot de Catalunya o l'Estat. En el cas de Girona, solen actuar sovint a l'estiu per localitats de la Costa Brava i aprofiten també per actuar en, estrangers i gent d'edat avançada.

Subscriu-te per seguir llegint