Creu Roja presenta el projecte QRoses: mapa digital de recursos de Roses

Aquest projecte neix de la necessitat de millorar les competències digitals de joves a Roses

Creu Roja presenta el projecte QRoses: mapa digital de recursos de Roses

Creu Roja presenta el projecte QRoses: mapa digital de recursos de Roses / AJUNTAMENT DE ROSES

Emporda.info

La Creu Roja a Roses-Castelló d’Empúries va presentar el passat divendres, 21 d’abril, el projecte “QRoses”: mapa digital de recursos bàsics al Teatre Municipal de Roses.

Després d’haver superat uns tallers sobre tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) realitzats a través del Pla Educatiu d'Entorn del municipi durant la primavera del 2022, un grup dels joves participants ha dissenyat i desenvolupat el projecte “QRoses” durant el curs 2022-2023. Una acció d’Aprenentatge-Servei (APS) que els permet aplicar i consolidar aprenentatges en coneixements, habilitats, actituds, competències, despertant el seu talent i posant-lo a treballar per la societat

Amb la creació d’aquest mapa digital de recursos bàsics de Roses, es vol donar a conèixer i mostrar les entitats, equipaments i recursos bàsics de la ciutat als seus habitants, especialment aquells en risc d’exclusió social

El mapa conté uns codis QR que enllacen amb uns vídeos, fets pels mateixos joves, amb entrevistes i explicacions de cada entitat de la vila. D’aquesta manera, el projecte dona resposta a una problemàtica general respecte als coneixements dels habitants sobre els serveis del seu municipi, alhora que es generen relacions comunitàries entre les parts participants, els joves posen en pràctica nous coneixements digitals adquirits i augmenten els seus coneixements sobre el seu entorn.

L’acte de presentació va reunir als joves, les seves famílies i els seus centres educatius, a les 27 entitats participants en el mapa, representants tècnics i polítics de l’Ajuntament i altres administracions públiques, així com a persones voluntàries, sòcies, treballadores i institucionals de la Creu Roja que han fet possible el projecte.

Aquesta iniciativa de Creu Roja, ha estat possible gràcies a la col·laboració amb les entitats municipals, l'Ajuntament de Roses, l'àrea de Benestar Social del Consell Comarcal i Dipsalut. QRoses és un dels projectes que s'ha impulsat des de la Taula de coordinació del programa de "Benestar i Comunitat" i que es finança amb recursos de Dipsalut, l'Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona.

El projecte QRoses es presentarà als premis estatals de la Red española de Aprendizaje-Servicio 2023