S’inicia un curs adreçat a informadors del cap de Creus

EuroParc vincula el Turisme Sostenible del CET per impulsar un curs que fomenti el coneixement del Parc Natural

Imatge d’arxiu de dos voluntaris al cap de Creus. | ACN

Imatge d’arxiu de dos voluntaris al cap de Creus. | ACN / redacció. roses

EMPORDA.INFO

Arran de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) s’activa un curs d’informadors adreçat a professionals i empreses destinades al sector turístic. L’objectiu principal és que hotels, punts d’informació i altres que treballin per informar visitants, puguin «ser més coneixedors del parc i adreçar-los a llocs de més interès», assenyala Ponç Feliu, director del Parc Natural de Cap de Creus.

D’aquesta manera i en funció de l’època de l’any, els mateixos professionals es convertiran en persones informades del territori en qüestió i podran plantejar activitats i punts d’interès de la zona, segons els interessos del públic. A més d’explicar els possibles «riscs d’incendis, entre altres», sosté Feliu.

El curs rau en una primera fase de destí sostenible pel cap de Creus, el qual va acabar el passat 2021. Tanmateix, es vol posar en valor la qualitat del servei turístic vinculant l’àrea de turisme que treballa en l’àmbit CETS Cap de Creus amb el sector en qüestió. La formació serà dirigida per treballadors de l’itinerari i començarà el dilluns 13 de febrer, fins al 24 de febrer, repartits en un total de 7 dies de 9 del matí a dos quarts de tres de la tarda. Les persones que el cursin, aconseguiran una acreditació que corrobori que s’ha realitzat aquest curs i ja són coneixedors de l’indret.

Segons Feliu, el curs va dirigit prioritàriament a empreses CET, personal d’atenció al públic en oficines de turisme, punts d’informació i altres vinculades amb el parc. No obstant això, segons el director, es preveu que es pugui dur a terme cada any o cada dos, en funció de les demandes.

Les inscripcions es van tancar el dilluns 6 de febrer i tindrà un cost de 70 €. Finalment, per assolir l’acreditació del curs els participants hauran de cobrir el 80% de l’assistència.