Figueres

L'Ateneu de Figueres aconsegueix els 30.000 euros per convertir-se en realitat

En poc més de dos mesos, el projecte de micromecenatge d'Òmnium, Iaeden i el CEE arriba al seu objectiu

L'actriu Berta Sayeras ha participat activament a la campanya de difusió.

L'actriu Berta Sayeras ha participat activament a la campanya de difusió. / @BertaSaye

Emporda.info

En tan sols dos mesos i dues setmanes s'ha aconseguit el pressupost necessari per fer realitat el projecte d'un futur ateneu a Figueres. Òmnium Cultural, Iaeden-Salvem l'Empordà i el Centre Excursionista Empordanès han obtingut els 30.000 euros que es van marcar com a objectiu, el passat 24 de novembre, en una campanya de micromecenatge per a poder rehabilitar un local del carrer Sant Josep Sol d'Isern i convertir-lo en la futura seu de l'Ateneu.

Tal com vam explicar en aquest mitjà, la posada a punt del local té un pressupost global de noranta mil euros, seixanta mil dels quals ja estaven coberts des del principi. Les entitats pretenien aconseguir els trenta mil restants amb una campanya de participació popular que van donar a conèixer sota el nom Omplim250.

Una campanya a través de les xarxes socials, amb un misteriós vídeo protagonitzat per l'actriu Berta Sayeras i diversos cartells de colors per la ciutat de Figueres on només indicava "250m2" , van ser el punt de partida. La ràpida difusió i curiositat van culminar amb una presentació pública el 24 de novembre on hi haurà el futur Ateneu.

Com han explicat les mateixes entitats, l'Ateneu neix amb la voluntat d'"enfortir la vida social i cultural de Figueres i l'Empordà". El local, a més de ser la nova seu de les tres entitats, tindrà una sala d'actes, despatxos, magatzem i un bar restaurant.

La campanya 250 m² destapa el nou Ateneu de Figueres amb 4.500 associats

Santi Coll