Figueres

La CUP de Figueres reclama millores en el transport públic

La formació vol que Figueres traslladi l’estació d’autobusos als terrenys de Renfe i que es creï una nova zona de mobilitat a la comarca

L’actual estació d’autobusos de Figueres.

L’actual estació d’autobusos de Figueres. / Eduard Martí

Emporda.info

La CUP de Figueres ha proposat diferents mesures per tal de millorar el servei de transport públic a l’Alt Empordà. En aquest sentit, els cupaires reclamen que Figueres formi part de l’Autoritat Territorial de la Mobilitat a l’Àrea de Girona. Així mateix, consideren que «s’ha de crear una nova zona de mobilitat per la comarca. Actualment, ATM de l’àrea de Girona té 8 zones de mobilitat repartides entre la Selva, el Gironès, el Pla de l’Estany i la Garrotxa».

Per la CUP, Figueres, com a capital comarcal, «ha de liderar l’impuls de la nova zona de mobilitat que permeti als ciutadans desplaçar-se amb tren i bus fent servir el mateix títol i sense cost addicional. Alhora, aquesta proposta hauria d’anar acompanyada d’una millora de la connexió en transport públic entre Figueres i els principals nuclis urbans de la comarca».

Quant a l’actual estació d’autobusos, la CUP considera que s’ha de traslladar a l’altre costat de les vies del tren, construint-ne una de nova en paral·lel al carrer Progrés. Xavier Colomer, cap de llista a les eleccions municipals, considera que aquesta proposta, ja apuntada per l’anterior govern municipal, facilitaria la mobilitat de la zona.

La CUP ha organitzat una taula rodona amb el científic del CSIC Antonio Turiel, la diputada al Parlament Montserrat Vinyets i Josep Maria Olivé, representant de l’Associació per a la Promoció del Transport Públic. L’acte tindrà lloc al Cercle Sport Figuerenc, aquest divendres, 3 de febrer, a les 7 de la tarda.