El ple de l'Ajuntament de Figueres d'aquest dimarts farà l'aprovació inicial d'un pressupost per a l'any 2023 de més de 70 milions d'euros, gairebé un 9% més que en l'exercici anterior, i amb més de 7 milions d'euros en inversions per, segons l'alcaldessa Agnès Lladó, "reduir els efectes de la manca d'inversió dels últims quinze anys".

"És un pressupost pensat per poder fer front a les necessitats que realment té la ciutat, des de serveis públics, inversions i posada al dia dels equipaments, però també necessitats socioeconòmiques de dinamització comercial, polítiques d'habitatge... ", detalla Lladó que creu que són uns comptes perquè la "la ciutat avanci i no quedi en una situació d'inanició".

Polítiques de despeses Ajuntament de Figueres

Entrant al detall, el pressupost és de 70.864.368,93 euros, un augment el 8,99% respecte al 65 milions de l'any anterior i un 21% més que a l'inici del mandat (58 milions el 2019).

Pel que fa a les inversions, l'Ajuntament de Figueres destinarà més de 7 milions d'euros a inversions "demostrant que amb una bona gestió econòmica es poden fer inversions importants sense la necessitat d'apujar taxes ni impostos que, davant la situació inflacionària que vivim, no es tocaran". Entre aquests 7,2, milions d'euros en inversions, un 6% més que l'any passat, destaquen els més de dos milions d'euros destinats a la construcció de l'escola Carme Guasch que s'hauria de començar a construir aquest any 2023.

Evolució del pressupost municipal els últims anys Ajuntament de Figueres

A criteri de l'alcaldessa, l'actual esforç inversor, al voltant dels 150 euros per habitant, és possible gràcies a una gestió que ha permès reduir molt el volum d'impagats que, històricament, tenia la ciutat en taxes i impostos municipals.