L’Ajuntament de l’Escala engegarà aquest mes de novembre el procés d’elaboració del Pla Local d’Igualtat, un instrument per a la planificació estratègica d’accions per a la promoció de la igualtat de gènere al municipi.

La presentació del projecte ha anat a càrrec de les regidores Ramona Viella i Marta Rodeja juntament amb l’alcalde Josep Bofill.

El treball tindrà com a resultat la redacció de dos plans: el pla local d’igualtat intern, enfocat al personal de l’Ajuntament, i el pla local d’igualtat municipal, amb una visió global de tot el municipi.

Un pla d’igualtat és un conjunt de mesures que s’estableixen després d’una diagnosi de la realitat del municipi, amb l’objectiu d’encaminar-lo cap a una igualtat de tracte i oportunitats entre els homes i les dones i abolir així la discriminació per raó de sexe. La redacció del pla s’ha encarregat a la consultora especialitzada Igualtat Creativa i es preveu un procés d’uns set mesos.

L’elaboració del pla s’iniciarà amb la recollida d’informació quantitativa i qualitativa, una fase que inclou diferents processos, com qüestionaris en línia, tallers participatius i entrevistes en què es preveu la participació de la ciutadania i entitats i associacions locals.

Segons els representants municipals, «es vol que els escalencs i les escalenques hi participin i per fer-ho es crearan comissions de treball que donaran veu a entitats i representants de la ciutadania».

L’objectiu final és que «l’Escala tingui el seu propi pla i que aquest respongui a les demandes del conjunt del municipi per esdevenir una vila més igualitària».