Què hi feien més de 30 quilos de droga abandonats al voral de l’AP-7 a la Jonquera? Això és el que intenten esbrinar els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de Figueres. La sorpresa però no se la va emportar la policia, sinó uns treballadors de manteniment de l’autopista que el divendres dia 7 d’octubre al matí estaven tallant un arbre. 

Mentre feien aquestes tasques, pels volts d’un quart de nou del matí, van veure que al marge del voral hi havia quelcom estrany: una maleta de viatge de grans dimensions i dues bosses d’esport. Quan les van obrir van trobar que contenien una gran quantitat de droga: marihuana i haixix.

Davant d’aquesta troballa van alertar els Mossos d’Esquadra que es van fer càrrec de la droga i de pesar-la. A dins la maleta hi havia molta marihuana envasada al buit i a les dues d’esport, també haixix i «porros». D’aquestes últimes cigarretes, n’hi havia 200. Mentre que de marihuana, tota en cabdells, 20 quilos i d’haixix, 10 més. Tota aquesta droga si hagués arribat al mercat negre tindria un alt valor, de milers d’euros.

Aquest abandonament de droga a la Jonquera, a l’altura del quilòmetre 2, fa pensar que podria ser perquè alguns traficants es van trobar amb un control i van decidir abandonar-la. O bé, algú l’havia de recollir. De moment, el misteri continua.