Roses renovarà l’enllumenat públic d’una part de la urbanització de Santa Margarida, ja que l’actual havia quedat obsolet. El projecte, aprovat inicialment en el ple del passat 28 de setembre, preveu canviar concretament els fanals de les avingudes del Nord, del Pastor, del Port Estaca, de la Illeta i del carrer de la Punta de la Farrera, la qual cosa permetrà consumir entre un 45 i 50% menys d’energia.

En aquest sentit, les actuacions consistiran «en la retirada dels equips resistents, que actualment són de mercuri, i del quadre tècnic, així com la realització d’una nova xarxa de baixa tensió i l’aplicació d’un conjunt d’il·luminació de làmpades led», va explicar el regidor d’Infraestructures de l’Ajuntament de Roses, Joan Hernández, durant la sessió plenària.

A la vegada, es preveu també la substitució de tot l’enllumenat de «la rotonda que dona accés a la carretera C-260, que es troben connectades a la instal·lació municipal», va apuntar el regidor Joan Fernández.

A hores d’ara, el projecte es troba en fase d’aprovació inicial, i pròximament entrarà en període d’exposició pública. Un cop aprovat definitivament, es posarà en marxa l’obra, que és d’iniciativa municipal, i té un cost de 599.459,51 euros, IVA inclòs.

L’objectiu d’aquesta renovació, llargament reivindicada, és posar al dia l’enllumenat per així aconseguir reduir la contaminació lumínica. Alhora, també es busca disminuir els costos de l’energia.