Les obres del carrer Empordà del nucli de l’Arengada de Vilafant encaren la seva recta final. «Està previst que s’acabin a finals d’octubre», segons avançava l’alcaldessa del municipi, Consol Cantenys, a l’entrevista digital d’Emporda.info celebrada la darrera setmana.

En concret, Cantenys va explicar també, en aquests moments, que els operaris treballen per connectar la xarxa definitiva de l’aigua, alhora que «s’està acabant de fer escomeses de llum a les façanes», apuntava.

Les obres de remodelació del carrer Empordà de Vilafant s’executen amb la voluntat de convertir aquest espai en una via moderna, amable, acollidora, i que afavoreixi la circulació tant dels vianants com dels conductors. «Aquest era un dels primers carrers que es van fer del sector de l’Arengada Nord, i estava molt deteriorat. Els serveis estaven en unes condicions molt precàries», detallava fa un temps l’alcaldessa Consol Cantenys en aquest setmanari.

L’obra va donar el tret de sortida a inicis d’any, i entre altres accions s’han soterrat els serveis elèctrics i telefònics d’aquesta via, i s’ha renovat l’enllumenat públic i la xarxa d’aigua. Així mateix, el carrer ara tindrà una nova xarxa d’aigües pluvials.

A més, la reestructuració, quan estigui finalitzada, haurà millorat la senyalització, i haurà permès canviar tot el paviment de les voreres i la calçada per tal d’oferir unes millors condicions. També es preveu traçar un carril bici, i plantar vegetació mediterrània per tal de fer més agradable aquest passeig.

Val a dir que, tal com avançava l’Empordà el mes de maig, aquesta actuació neix de la voluntat del consistori d’oferir carrers més còmodes, i la intenció és remodelar-ne més. «Ja hem arreglat vies com el carrer Figueres i la vorera del carrer Mas Bonet, i en tenim altres a la llista que a mesura que tinguem finançament els anirem arreglant», explicava Consol Cantenys.

Les obres de millora del carrer Empordà de Vilafant van ser licitades per un total de 603.087,14 euros, i les està executant l’empresa Girod Services.