El Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha aprovat definitivament, en la darrera sessió plenària, el nou pla LGBTIQ+. El document té com a objectiu estratègic establir un marc general d’actuació i orientació per desenvolupar polítiques LGBTIQ+ a la comarca. El pla, que pretén que estigui vigent fins a l’any 2025, està pensat també perquè els ajuntaments de la comarca s’hi puguin adherir. Els tres eixos estratègics de treball en el qual s’emmarca són: Incorporar la perspectiva LGBTIQ+ en les diferents àrees del Consell Comarcal de l’Alt Empordà i dels municipis que s’adhereixin al pla; combatre la discriminació per raó d’orientació sexual i identitat de gènere, i fomentar la visibilitat del col·lectiu LGBTIQ+.

Un treball en xarxa

«Per dur a terme les 37 accions que contempla aquest pla és important que els agents públics, els municipis i diferents serveis, el tercer sector i els agents privats treballin en xarxa, de manera coordinada, i fent efectius i operatius espais de treball creats amb aquesta finalitat». Aquesta és una de les fites que s’han marcat els impulsors del pla, que es pot consultar a l’apartat Plans Institucionals de la web del Consell Comarcal de l’Alt Empordà.

La foto d’estiu de tots els representants del plenari | CONSELL COMARCAL ALT EMPORDÀ

La foto d’estiu de tots els representants del plenari

Els trenta-tres alcaldes i regidors que representen el Consell Comarcal de l’Alt Empordà han posat junts per renovar la imatge del plenari. Presidits per l’alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, en la composició figuren quatre vicepresidents (Josep Maria Bernils, Pere Moradell, Alfons Vila i Agustí Badosa, respectivament) i sis consellers comarcals més amb àrees sota la seva responsabilitat.