L'Alt Empordà va patir ahir un fort temporal que va provocar destrosses en diferents municipis. Un dels més afectats va ser Roses on van caure arbres i es van arribar a tombar embarcacions a causa de la forta pluja que va caure amb intensitat a mitja tarda. Es dona el cas que el temporal d’aigua es va concentrar en molt poc temps: en només un quart d’hora van caure 30 litres per metre quadrat, quan el total de pluja caiguda en tot el dia va ser de 37 litres per metres quadrat. 

A causa d’aquest episodi de temps violent, els Bombers van rebre una vintena d’avisos de les comarques gironines, en la gran majoria de casos per inundacions. A més, també es van registrar problemes a l’autopista, arribant als quatre quilòmetres de retencions a l’AP-7 a Girona, en ambdues direccions, i tres més a Figueres. Davant d’aquesta situació, Trànsit va recomanar moderar la velocitat, augmentar la distància amb els altres vehicles i prudència amb les maniobres.

Les precipitacions van ser intenses a diversos punts de la comarca. A Castelló d’Empúries i Empuriabrava es van recollir 25,7 litres per metre quadrat en un termini de mitja hora. A més, va haver-hi ratxes de vent de 90,7 quilòmetres per hora a Roses.  

El temporal també va afectar altres poblacions empordaneses com Cadaqués i el Port de la Selva. Així mateix, també va provocar desperfectes a alguns municipis de les comarques gironines, com Girona, Sarrià de Ter i Olot.