Davant la situació d'alerta per sequera que hi ha a la comarca, per les altes temperatures i la manca de precipitacions, l'Ajuntament del Port de la Selva ha volgut avançar-se a un possible Decret per sequera - que comportaria restriccions més estrictes, amb prohibicions i sancions en cas d'incompliment de les mesures - i ha instat al veïnat del poble a una sèrie de mesures que, tal com indica en el ban signat per l'alcalde, Josep Maria Cervera, "hauríem de consolidar com a hàbits".

A més de les mesures que es demana a la població, l'Ajuntament comunica les que aplicarà com a institució. Durant la Festa Major, se substituirà el tobogan d'aigua per inflables, s'utilitzarà aigua regenerada o d'altres indrets per a la neteja d'espais públics i es tancaran les dutxes de la platja.

Entre les mesures proposades, es demana evitar el reg intensiu de jardins o reomplir piscines amb la xarxa d'aigua.

Cadaqués també restringeix l'ús d'aigua

L'Ajuntament de Cadaqués també ha decidit plantejar una sèrie de mesures per la crítica situació amb l'aigua i evitar possibles restriccions més exigents. En un ban emès aquest dijous per l'alcaldessa Pia Serinyana, es prohibeix l'ús de les dutxes de les platges, l'ús de punts d'aigua per a embarcacions d'oci, les que es troben a molls d'ús no professional i les de boia de subministrament d'aigua de la badia, i la neteja de qualsevol tipus de vehicle.

Per una altra part, es recomana limitar el reg de jardins i zones verdes, no utilitzar l'aigua de l'aixeta per a la neteja de vehicles particulars i, "sempre que sigui possible", no emplenar totalment o parcialment les piscines.