El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha garantit que el Govern té la "màxima determinació per acabar amb la impunitat a tota classe de violències d'odi" davant la detenció dels presumptes agressors d'un grup de ballarins a Figueres.

"Seguirem sent severs contra les agressions sexistes i homòfobes", ha subratllat en una anotació de Twitter recollida per Europa Press aquest dijous.

Els Mossos d'Esquadra han detingut dos joves i n'investiguen a tres més --tots menors excepte un, de 21 anys-- per presumptament agredir i proferir insults homòfobs contra un grup de ballarins a Figueres el 3 de juliol.

Segons van afirmar les companyies Eyas Dance Project i Ivona en els seus comptes d'Instagram, quatre ballarins de la companyia caminaven pel carrer i un grup d'adolescents els va reconèixer de la seva actuació, i un va dir "mireu, aquest és el marieta que ballava".

Els adolescents es van apropar a ells i els van insultar, van intentar fugir però van córrer cap a ells "propinant puntades de peu i cops de puny", i van afegir que un dels nois va treure una navalla que portava en la sabata, però les víctimes van aconseguir fugir.

Tolerància zero

L'alcaldessa de la ciutat, Agnès Lladó, també ha compartit el tuit dels Mossos d'Esquadra anunciant la detenció destacant que es tracta d'uns fets "inadmissibles" i que "tolerància zero amb les conductes i agressions homòfobes".