El mapa del Pla Alfa d'aquest dimecres, 3 d'agost, mostra una situació del nivell 2 per a la majoria de les comarques gironines, entre elles l'Alt Empordà.

Els Agents Rurals demanen prudència i precaució davant d'aquesta situació que preveu un perill d'incendi forestal elevat a la comarca.

Aquesta situació de molt alt risc d'incendi és resultat de la situació de sequera que afecta Catalunya i les comarques gironines. A banda, aquests dies tornem a estar immersos en un nou episodi de calor amb temperatures molt altes.

Ahir per exemple, les màximes van arribar superar els 36 graus en molts punts de la província. Alguns observatoris van arribar o superar als 38 graus com per exemple, a Espolla (38,2ºC) o Olot (38ºC). Les mínimes també van ser altes i per exemple, a Portbou se'n va registrar una de 26,1 graus.

Avui la situació es manté a l'alça i les temperatures també s'enfilaran. Les mínimes avui en punts sobretot de l'Alt Empordà han superat els 20 graus, és a dir hi ha hagut nit tropical. Això s'ha detectat per exemple en algunes estacions, com la de Navata (21,6ºC) o la de Portbou (22,7ºC).

Canvis a la vista

De cara a demà i divendres, es preveuen canvis: una tímida baixada de temperatures i més nuvolositat. Fins i tot pluja, sobretot de tarda, amb tempestes en zones de muntanya i l'interior, segons el Servei Meteorològic de Catalunya.