La platja d’Empuriabrava llueix, des de la setmana passada, cinc banderes que certifiquen la seva qualitat ambiental i paisatgística. Divendres al matí es va hissar la Bandera Blava, la bandera ISO 14001:2015, l’EMAS, distintiu europeu d’excel·lència en l’àmbit ambiental, la «Q» de qualitat turística i la bandera del Club de les Badies Més Belles del Món. A l’acte, hi van assistir l’alcalde, Salvi Güell, regidores i regidors de l’Ajuntament i representants dels serveis que treballen per a aconseguir aquestes certificacions ambientals i turístiques.

La Bandera Blava és un distintiu de qualitat de platges i ports. La bandera premia el compliment d’uns estàndards de condicions higièniques, sanitàries, de seguretat i accessibilitat. Pel que fa a l’ISO 14001, l’EMAS i la «Q» de qualitat turística són certificacions basades en una estricta normativa en l’àmbit ambiental. Requereixen una auditoria anual, en la qual intervenen diferents agents. A més, afecten tots els àmbits de la platja: neteja, accessos, serveis de restauració i oci, informació, salvament i socorrisme, compliment legal, entre altres.

Per últim, la bandera del Club de les Badies Més Belles del Món mostra la pertinença de la badia de Roses en l’agrupació mundial juntament amb l’Escala, Sant Pere Pescador i Roses.