La Princesa Elionor i la Infanta Sofía han celebrat una reunió aquest diumenge a la tarda a Figueres amb joves de diverses autonomies i que participen en programes de la Fundació Princesa de Girona (FPdGi). A la seva arribada a la Torre Galatea han estat rebudes per la ministra d'Educació i Formació Professional, Pilar Alegría; la delegada del Govern a Catalunya, Maria Eugènia Gay; el president de la fundació, Francisco Belil; el president de la Fundació Gal·la-Salvador Dalí, Jordi Mercader i el vicealcalde de Figueres, Pere Casellas en absència de l'alcaldessa Agnès Lladó.

Es reuneixen en el Teatre Museu Dalí amb una representació dels participants en tres programes per a impulsar i connectar el talent jove (Generació Docents, Generació Talent, Generació Propòsit) i amb una representació dels qui van participar en una altra iniciativa de la FPdGi: l'Expedició Tecnològica realitzada en el Mobile World Congress (MWC).

Està previst que una jove expliqui "la xarxa de docents per al desenvolupament", mitjançant la qual joves ajuden els refugiats d'Ucraïna a adaptar-se al sistema educatiu espanyol.

A més, un dels participants de l'Expedició Tecnològica al MWC explica en la reunió com va ser aquest projecte, que va buscar solucions tecnològiques i d'impacte en quatre àrees de coneixement: EdTech (Tecnologia de l'educació), TalentTech, Tech4Good (sostenibilitat) i Impacte social.

Premis a Barcelona

Després, està previst que la Princesa i la Infanta visitin el Teatre Museu Dalí, un dia abans de lliurar-se a Barcelona els Premis FPdGi 2022, acte al qual assistiran totes dues al costat dels Reis.