La CUP de Figueres ha fet públic un comunicat en què informa que es mostra contrària a la visita que la Princesa Elionor i la seva germana fan demà diumenge, 3 de juliol, al Museu Dalí. La formació independentista considera que "la visita de membres de la monarquia borbònica tan sols té un rerefons propagandístic". "És l'enèsima vegada que es pretén blanquejar la imatge de la monarquia utilitzant el Teatre-Museu Dalí", assegura la CUP, que també exposa que ha demanat a la Fundació Dalí "que deixi de ser l’instrument blanquejador d’una institució antidemocràtica i assetjada per la corrupció". En aquest sentit consideren que la imatge de Figueres i el prestigi de la Fundació "queden perjudicades".

Per a la formació independentista, "la monarquia espanyola mai ha tingut massa simpaties a les comarques gironines, i això s’ha accentuat els darrers anys amb els casos de corrupció que planegen sobre la institució".

Així mateix recorden el discurs que Felip VI va fer el 3 d’octubre de 2017 "demanant la suspensió de la democràcia a Catalunya i no fent cap referència a la societat catalana que va ser brutalment agredida pels cossos policials i militars espanyols".

Amb tot, la CUP reivindica la història de la Figueres republicana i ha volgut animar a les figuerenques i els figuerencs "a sumar-se a les protestes contra la visita de la monarquia a la ciutat".