L’àrea de joventut del Consell Comarcal de l’Alt Empordà amb el suport de l’entitat Europe Direct -UDG, va convocar la jornada «Joves i oportunitats de Mobilitat Internacional» amb l’objectiu d’indagar en les necessitats i capacitats de les persones joves en l’àmbit de la mobilitat internacional. L’objectiu és que entre tots: entitats, cooperatives, empreses i l’administració pública podrem a través d’una metodologia altament participativa, co-crear projectes conjunts amb i a favor de les persones joves de l’Alt Empordà, a través d’una metodologia altament participativa, a càrrec de Resilience Earth.

Els objectius específics de la jornada van ser, en primer lloc, conèixer quines són les persones joves, entitats, cooperatives, empreses i institucions alt-empordaneses interessades en, o amb experiència en, l’àmbit de la mobilitat internacional per a persones joves. En segon lloc, es va visibilitzar quins són els recursos i les possibilitats que tenen les persones joves respecte a la mobilitat internacional. Finalment, es va tancar la jornada amb la mirada posada en coproduir propostes conjuntes per a la mobilitat internacional de persones joves de l’Alt Empordà.

La trobada va tenir lloc a l’Oficina Jove de l'Alt Empordà situada a Figueres. Els assistents van acordar una segona jornada el mes de setembre per poder posar fil a l’agulla a projectes que involucrin els joves i les entitats de la ciutat.