La Generalitat de Catalunya ha donat a conèixer, a través de la seva xarxa de parcs naturals, els resultats del cens de la població de corriol camanegre (Charadrius alexandrinus), una au molt amenaçada, als Aiguamolls de l’Empordà. En aquest ens poblacional ha sortit un total de 74 parelles, el que representa la millor dada des que es fa seguiment al parc natural empordanès d’aquesta espècie amenaçada. En qüestió de vuit anys la població s’ha triplicat, la qual cosa genera un bri d’esperança per a aturar la seva regressió.

Enguany destaca la consolidació del sector de cria del tram sud de la platja de Sant Pere Pescador, amb diferents parelles que han fet niu molt a prop de l’Escala. A més, ha augmentat a la platja de Can Comes, la que té un millor estat de conservació.

Espais per recuperar-se

També ha tornat a criar a la platja d’Empuriabrava, on una parella ja corria amb pollets. Si les condicions són adequades, també pot criar en platges totalment urbanes. En aquest cas l’ajuntament va deixar uns sectors on recuperar l’hàbitat natural.

A la Rubina ha passat de 2 a 5 parelles, encara lluny del que havia estat una de les platges més importants per al corriol, perquè hi ha diversos factors que l’afecten i es veu obligat a fer els nius al salicornar.

La recuperació d’aquesta espècie al Parc Natural dels Aiguamolls és gràcies a l’esforç que li ha dedicat molta gent, des de la reducció important de les neteges mecàniques a bona part de les platges, els projectes de restauració dunar i la dedicació diària dels informadors durant la temporada de cria.