Una cinquantena de persones han participat al Marina Day 2022 del Club Nàutic l'Escala aquest dissabte 11 de juny. Aquesta jornada de portes obertes, que inaugura la temporada d’estiu, convida als ciutadans a acostar-se al port per tal de gaudir de les instal·lacions, serveis i activitats ofertes pel Club i les empreses ubicades al seu àmbit portuari.

La jornada va començar a l’aigua, amb diverses propostes nàutiques i de lleure a preus molt populars. Des de l’Escola de Vela del Club, els visitants van poder gaudir de sortides amb amics i familiars de vela lleugera, vela de creuer, caiac, stand up paddle i rem de mar. Altres van optar per les emocions d’anar d’excursió amb moto aquàtica fins a La Foradada amb Jet Ski L’Escala, mentre que des de Novaimport es va oferir la possibilitat de llogar embarcacions a motor i a vela amb un descompte molt interessant.

El Marina Day, però, també va ser un dia per aprendre i conèixer una mica millor l’entorn marí que ens envolta. La conferència titulada La posidònia, el pulmó del mar, a càrrec de Boris Weitzmann, assessor extern del Parc Natural del Montgrí, va agafar el relleu a la tarda. L’acte, que va tenir lloc a la sala nord del Restaurant & Gastrobar Bol Roig, va finalitzar amb una copa de cava i unes anxoves.

Aquest espai, el nou servei de bar restaurant del Club que obria les portes el passat dimecres 8 de juny, va posar la nota gastronòmica del Marina Day 2022 amb la seva cuina marinera i mediterrània.

La jornada dels ports esportius

El Club Nàutic l’Escala s’adhereix des de fa anys al Marina Day, una iniciativa impulsada per l’Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics (Acpet) amb el suport de Ports de la Generalitat, Turisme de Barcelona i el Patronat de Turisme Costa Brava. Gràcies a la seva bona acollida, ja s’hi han sumat, també, altres ports d’arreu d’Espanya de la mà de la Federación Espanyola de Puertos Deportivos y Turísticos (FEAPDT).