L'Associació Platges Netes amb Libera i la complicitat de Salt al Mar i Red Vigilantes Marinos han portat a terme aquest dissabte una nova neteja del fons marí a Llançà. Deu submarinistes han estat tot el matí extraient brossa a la platja Cau del Llop, dins del Parc Natural del Cap de Creus. També hi ha participat una desena de persones que netejaven la sorra.

En total, s'han aconseguit retirar 55 quilos de residus, dels quals se n'han extret 27 del mar i els 28 restants s'han recollit a la platja. La neteja del fons marí es fa de forma simultània a trenta localitats de l'Estat espanyol durant aquest cap de setmana.

"Ens hem quedat sorpresos perquè aquesta vegada sí que hem trobat bastant brossa en aquesta platja, sobretot tovalloletes, burilles, ampolles de plàstic, llaunes de begudes, etc.També els bussos han agafat una nina que estava incrustada en un camp de posidònia. Després s'ha fet un bon dinar amb fideuada a les instal·lacions de SK kayak i Pagáia Club", explica Jesús Blanco de Platges Netes.

Una nina trobada en una colònia de poseidònia Joan Cantero

Els organitzadors s'han mostrat agraïts "amb tots els col·laboradors, com l'associació Amar_project que han vingut expressament de Barcelona, SK kayck per prestar-nos els seus caiacs, bussos de l'associació salt al mar, Diving center Colera per deixar-nos les seves ampolles d'aire pels bussos, Ajuntament de Llançà, i a la Federació Catalana d'Activitats Subaquàtiques pels seus bussos i al pescador artesanal Pere Garriga que ha posat la seva barca a la nostra disposició".

Els voluntaris que han netejat la platja Joan Cantero