El Servei Català de Trànsit posarà carrils addicionals i restringirà el pas de camions unes determinades hores a l’AP-7 per Sant Joan. Ho ha explicat el seu coordinador de Seguretat i Mobilitat, Òscar Llatge, a El Matí de Catalunya Ràdio on també ha apuntat que aquestes mateixes mesures es faran extensives als caps de setmana del mes de juliol. “Són unes restriccions pactades i planificades per fer front al gran moviment de vehicles”, ha insistit. Pel que fa als avançaments entre camions, ha recordat que en certs casos – per exemple quan hi ha un carril addicional – ja es fa, i que es tracta de limitacions que estan subjectes “a variació” i que s’estudien “cada setmana”.

Sobre la limitació de reduir a 100 km/h la velocitat màxima a l'AP-7 al Vallès, Llatge ha assenyalat que s’està estudiant amb Foment, que és el titular de la via. En aquest sentit, reconeix que pot ajudar a reduir els accidents, però també recorda que no tindrà “un efecte massa important” un cop s’arribi a la capacitat de la carretera.

Per al coordinador un dels principals problemes és la retirada de vehicles, tot i que ha recordat que no es tracta d’una “tasca fàcil”. “No és qüestió de ser més o menys hàbils, la planificació s’escapa de les mesures de gestió” ha afegit, “és un problema infraestructural”.

En aquesta mateixa línia s’ha expressat Eduard Ayach, de la Confederació Empresarial de Transports per Carretera de Catalunya, que ha recordat que el seu sector demana treballar “en condicions”. Així, ha explicat que disposen d’una regulació “molt estricte” que no els permet “escollir quan poden o no poden circular”.

Per això, ha apuntat que les restriccions poden afectar directament la productivitat, en un escenari que té “un problema de fons que passa pel dèficit estructural”. Ayach ha dit que estan mantenint reunions permanents amb Trànsit i Territori, però que és a ells a qui els toca “actuar”. “Ja hem dit tot el que havíem de dir”, ha reblat.