Empordà

Empordà

Vilafant

Vilafant declara d’especial interès públic la construcció del nou institut

L’acord, aprovat en el ple municipal, té la voluntat d’accelerar l’inici de les obres en els terrenys cedits a Educació

També s’aplicarà a les reformes previstes a diversos centres educatius, així com les que es faran al CAP municipal

Els terrenys per a la construcció de l’institut es van adequar el mes de juliol passat Ajuntament de Vilafant

El municipi de Vilafant ha acordat declarar d’especial interès i utilitat la construcció del nou institut, així com les obres de millora dels centres educatius Les Mèlies, Sol i Vent i Mare de Déu del Mont, i les del CAP. L’acord, que es va aprovar en el ple municipal del dimecres 18 de maig, té com a objectiu facilitar i accelerar la creació del centre educatiu.

En aquest sentit, actualment, el consistori vilafantenc està pendent que el Departament d’Educació adjudiqui la redacció del projecte, que és el que permetrà iniciar la construcció de l’institut. És per això que l’aprovació d’aquesta modificació sobre la cessió gratuïta a favor de la Generalitat vol ser un accelerant per l’inici de la construcció del nou centre educatiu.

Val a dir que aquest és el tercer acord de cessió dels terrenys. «Esperem que aquesta sigui la darrera modificació que hàgim de fer. En aquesta sessió plenària, ho deixem tot a punt perquè el Departament d’Educació comenci la construcció d’aquest equipament educatiu tan necessari per al nostre municipi», va explicar l’alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, durant el ple municipal.

En aquesta línia, Cantenys també va avançar en la trobada digital de lectors d’emporda.info del divendres 13 de maig, que l’equip de govern vilafantenc ha tingut multitud de reunions per demanar que s’acceleri el projecte: «Hem demanat que el grup del PSC del parlament faci gestions per desencallar el tema», va dir.

Així mateix, la declaració d’interès i utilitat permetrà que les obres que es facin en aquests equipaments educatius i sanitaris estiguin exemptes de pagar els impostos municipals de construccions.

Compartir l'article

stats