Empordà

Empordà

Figueres

Figueres prepara canvis al servei de deixalles per solucionar deficiències

Desapareixeran a la ciutat les àrees de contenidors soterrats pels problemes que comporten

L’Ajuntament té previst la retirada dels contenidors soterrats de Figueres Santi Coll

L’Ajuntament de Figueres està preparant els canvis en la recollida de residus que actualment pateix deficiències importants pel seu mal estat que els obliguen a prendre solucions provisionals precàries. Per exemple, el mal estat dels contenidors soterrats provoca que optin per posar-ne al damunt dels normals.

«No donem l’abast d’arreglar els contenidors soterrats», admet el vicealcalde i conseller delegat de Fisersa Pere Casellas, i «quan no es poden reparar s’ha de fer d’aquesta manera, posar els contenidors normals a sobre i ho anem arreglant». No són les úniques deficiències, també se’ls espatlla sovint el camió. Porta un sistema d’aire comprimit que obre el contenidor i «hi ha dies que s’espatlla el contenidor perquè és una catàstrofe, i altres el camió», es lamenta

Però el govern té previst tirar endavant el concurs com més aviat millor I això comportarà canvis. Un serà retirar tots els contenidors soterrats. Actualment, hi ha 22 àrees a la ciutat.

Pere Casellas diu que «estem preparant per tenir concurs a finals d’any i poder anar fent, però aquest sistema desapareixerà, i ja presentarem quina opció escollim».

Tenen sobre la taula diverses opcions que els tècnics estudien i triaran la que es recomani. «Càrrega lateral, càrrega posterior, recollida porta a porta, i optarem per un sistema com s’estan fent, bateries de contenidors», planteja Casellas.

Compartir l'article

stats