Roses

Port de Roses canvia els camps de boies de l’Almadrava i cala Montjoi seguint les indicacions de Capitania Marítima

La platja de l’Almadrava veu reduïda la seva capacitat en 14 punts mentre que les boies del camp de fondeig de cala Montjoi s’han redistribuït

Els polígons de l’Almadrava i Montjoi es veuen afectats aquesta temporada 2022 de manera significativa

Els polígons de l’Almadrava i Montjoi es veuen afectats aquesta temporada 2022 de manera significativa / Ajuntament de Roses

Emporda.info

Port de Roses realitza aquests dies la instal·lació dels camps de boies que regulen l’accés amb embarcacions esportives de lleure a les platges i cales de Roses. Enguany, la platja de l’Almadrava veu reduïda la seva capacitat en 14 punts a causa de l’endarreriment de la zona de fondeig marcat per Capitania Marítima de Palamós, mentre que les boies del camp de fondeig de cala Montjoi s’han redistribuït.

El Pla d’Usos de Temporada és el document que, cada any, regula les activitats que es desenvolupen en el domini públic marítim terrestre. Entre aquests usos es troben la instal·lació de polígons de fondeig regulats, que aquests dies Port de Roses, encarregat de la seva gestió i manteniment, està instal·lant a les platges i cales de Jòncols, Pelosa, Montjoi, Calitjàs, Rostella, Murtra, Almadrava, Canyelles i Bonifaci.

Seguint les directrius de Capitania Marítima de Palamós, administració que regula la navegació i fondeig a les aigües de Girona, els polígons de l’Almadrava i Montjoi es veuen afectats aquesta temporada 2022 de manera significativa respecte a temporades anteriors. En el cas de la platja de l’Almadrava, es redueixen els punts de fondeig amb motiu de l’endarreriment de la línia d’abalisament de la zona de bany, fet que ha comportat l’eliminació de 14 boies destinades al lloguer de temporada. En el cas de Montjoi, els canvis venen motivats per la redistribució del camp de fondeig, mantenint en aquest cas la mateixa quantitat de boies que en temporades anteriors que, això sí, canvien la seva localització. La resta de platges i cales mantenen els seus fondejos sense canvis significatius.