Ha finalitzat l’últim curs de pedra seca programat organitzat aquesta primavera per l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses i impartit per l’associació Gremi dels Margers de Catalunya. Un total de 41 alumnes han assistit als cursos, distribuïts entre públic general, gestors i gestores de finques rústiques, brigades municipals i professionals del sector de la construcció.

En total s’han dut a terme cinc cursos, el primer dels quals s’inicià el passat 28 de març i estava destinat al públic general. Cadascuna de les formacions s’ha adaptat a la tipologia i necessitats dels diferents grups, rebent tots ells formació en la tècnica de la construcció i restauració en pedra seca. Cada curs ha comptat amb una mitjana de vuit participants de les 10 places disponibles. 

En la posada en pràctica de les tècniques mostrades, s’ha treballat en la recuperació i restauració dels murs de pedra seca de la Carrerada de la Margina, un camí ramader de titularitat pública situat entre el Mas Pairet i la Torreta. Els alumnes, amb l’ajuda dels formadors, han restaurat un bon tram d’aquest mur de pedra seca.

Mitjançant enquestes de valoració, s’han recollit unes opinions molt positives dels participants sobre la formació rebuda, tant teòrica com pràctica. Per al conjunt dels cursos de pedra seca s’ha obtingut una nota mitjana superior al 9 sobre 10, destacant especialment la qualitat professional i educadora dels diferents formadors del Gremi dels Margers que han participat en els diferents cursos. 

El pròxim curs de pedra seca s’organitzarà a la tardor, entre el mes d’octubre i el mes de novembre i estarà destinada a tota classe de públics. El curs tindrà una durada de 35 hores.

Aquest projecte està cofinançat en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 i en un 25% per la Diputació de Girona. La coordinació d’aquesta acció, a càrrec de l’AODL de desenvolupament sostenible del sector primari de Roses, està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.