Empordà

Empordà

L'Escala

L’Escala estrena un alcalde enginyer amb perfil tècnic i reflexos de porter

El nou batlle va defensar la porteria del Viladamat de futbol

Josep Bofill en el moment de prometre el càrrec Basili Gironès

Josep Bofill Testart és, des d’aquest passat dijous, el nou alcalde de l’Escala. El fins ara primer tinent d’alcalde ha substituït en el càrrec a Víctor Puga, després de la seva renúncia per motius professionals.

En el seu discurs de comiat, Víctor Puga va recordar el seu llarg recorregut com a regidor i alcalde, tot esmentant l’ús «provocador» que ha fet sovint en definir l’Escala «com a ciutat» sent conscient del «rebuig» que aquesta expressió pugui haver generat. «Som un poble amb vocació de ciutat», va argumentar abans de recordar que «l’Escala ha apostat per la modernitat, els serveis turístics de qualitat, essent conscients de les nostres arrels marineres». Durant el seu discurs va tenir paraules d’agraïment a la lleialtat institucional dels grups de l’oposició, que van ser respostes amb reciprocitat per part d’Etna Estrems (ERC), Robert Bosch (Junts) i Carles Carlà (Gent de l’Escala).

La nova sala de plens va quedar petita Basili Gironès

En el moment de la votació, Josep Bofill va obtenir tretze vots, els deu del Govern més els tres de Junts i Gent de l’Escala. Els tres vots d’Esquerra van ser per a Etna Estrems. Bofill va optar per la fórmula de prometre el càrrec.

Un cop proclamat alcalde, va elogiar la feina de Víctor Puga: «Ha deixat l’Escala millor de com la va trobar», va dir sense desmerèixer la feina dels governs anteriors. Entre els objectius de l’any de mandat que té per davant hi ha continuar treballant per «la sostenibilitat ambiental», potenciar «la cultura i el patrimoni» i mantenir «les accions a la via pública». «Treballem per tenir un poble segur i net, amb uns serveis de qualitat». Fins ara, Josep Bofill ha estat el coordinador de l’àrea de Territori i Sostenibilitat del govern escalenc i regidor d’Urbanisme, Infraestructures, Mobilitat, Medi Ambient i Habitatge. El nou alcalde és diplomat en Enginyeria Tècnica Industrial en Mecànica i Màster de Materials i Estructures. També és conegut el seu vessant esportiu com a porter de futbol del Viladamat. La plaça de Víctor Puga serà ocupada per Cristina Viegas.

El sisè alcalde des de 1979

Josep Bofill és el sisè alcalde que ha tingut l’Escala des de les eleccions democràtiques de 1979. El primer d’ells va ser Joan Pasqual en representació d’Escalencs Independents (1979-1983). PSC i CiU es van repartir el període de consolidació de la nova etapa municipal amb Rafel Bruguera (1983-1995) i Josep Maria Guinart (1995-2007). Els socialistes van recuperar l’alcaldia amb Estanis Puig (2007-2015). Durant el seu mandat, Víctor Puga va formar part del govern com a primer tinent d’alcalde i va substituir Puig com a cap de llista i alcalde el 2015.

Compartir l'article

stats