Empordà

Empordà

Figueres

L’Associació del barri de l’Estació de Figueres demana càmeres de videogilància a la zona

El manteniment a les vies del tren o el trànsit són alguns dels temes que han abordat amb el govern municipal per tal de buscar solucions

L’alcaldessa s’ha reunit amb els veïns del barri de l’estació Ajuntament de Figueres

L’Associació del barri de l’Estació de Figueres està a l’espera de renovar els càrrecs, però continua batallant per resoldre la sensació d’inseguretat. Els veïns estan preocupats especialment per la situació de l’estació de busos a causa de la manca de vigilància i els incidents que s’hi produeixen. Per això demanen solucions a curt termini preocupats davant l’arribada de l’estiu. Demanen càmeres de videovigilància al barri. El manteniment a les vies o el trànsit són altres temes que han tractat en una reunió recent amb el govern municipal.

El representant actual de l’associació, Albert Vicens, explica amb relació a l’estació de bus que és una concessió i considera que la Generalitat hauria de vetllar pel seu bon funcionament. «Demanem uns mínims» i vigilància pública o privada. I afegeix que «no podem esperar que l’estació de bus passi tot l’estiu així fins a tenir vigilància, demanem càmeres, a l’estació de bus ja n’hi ha, les demanem a la plaça de l’estació».

Des de fa temps, tant els veïns com els diferents grups polítics, critiquen la deixadesa i decadència de l’equipament. «Falta de manteniment, lavabos en mal estat i manca de vigilància. S’hi produeixen incidents i algunes persones ocupen l’espai generant molèsties a qui s’hi adreça. Alguns, entre tres o quatre persones, se l’han fet seva», es lamenta.

L’alcaldessa, Agnès Lladó, els ha informat després d’una reunió, la setmana passada, que Generalitat té previst entre finals d’any i l’any vinent invertir-hi en millores, però els veïns volen solucions més ràpides «per al dia a dia dels veïns i de cara a l’estiu per projectar un bon record del barri a tota la gent que visiti la ciutat». Consideren que aquest sector és un punt de molta afluència de transeünts que arriben, en tren, en bus o bé que acudeixen al menjador social.

Adif ha posat seguretat amb vigilància privada a l’estació del tren, la policia nacional fa patrulles cada dia, els Mossos també hi fan acte de presència. La Guàrdia Urbana des d’alcaldia té estipulat uns horaris per fer rondes a la zona i s’ha incrementat el patrullatge, però continuen havent-hi problemàtiques que s’arrosseguen des de fa anys. Respecte al menjador social, el govern va anunciar que tenia previst traslladar-lo. Mentrestant, els veïns constaten que s’hi ha posat vigilància privada per evitar la brutícia i sorolls que generaven alguns dels usuaris. Tot i això, des de l’associació diuen que «no estem en contra del menjador social, com un servei necessari, però genera molèsties als veïns del mateix bloc». A la placeta davant de Càritas on se situa el menjador «hi ha molts episodis d’incivisme» però l’ajuntament no contempla l’opció de tancar-la com a mesura per evitar aquests incidents a la nit.

L’alcaldessa ha manifestat en més d’una ocasió que la problemàtica d’algunes persones incíviques s’ha d’abordar des de la seguretat i els serveis socials perquè alguns són ciutadans amb patologies mentals.

Finalment, la manca de manteniment al pas a nivell per part d’Adif i en algun altre espai; la congestió del trànsit i millor senyalització de l’aparcament del Far; i la necessitat de més aparcament gratuït són altres temes que han posat sobre la taula per millorar la seguretat i la imatge d’un barri que és l’entrada per molts visitants a la ciutat.

Compartir l'article

stats