Avinyonet de Puigventós, Cantallops, Castelló d’Empúries, Colera, Llançà, l’Escala, Sant Pere Pescador, Fortià, Garrigàs, Llers, Roses, Sant Llorenç de la Muga, Terrades i Vilafant són els 14 municipis de l’Alt Empordà que s’han inscrit en la campanya Let’s clean up Europe. Aquesta és una acció comuna a tot Europa amb un doble missatge: conscienciar sobre la quantitat de residus que es llancen de forma incontrolada a la natura i promoure la recollida d’aquestes deixalles abocades il·legalment.

L’acció mediambiental mobilitza centenars de voluntaris a la comarca amb l’objectiu de donar prioritat a la conservació de la biodiversitat i el patrimoni natural. El 6 de maig, han organitzat neteja l’Ajuntament de Fortià, l’Escola de Llers, el Centre Escolar Empordà de Roses i l’Institut de Vilafant. El 7 de maig, promouen neteges l’Ajuntament d’Avinyonet de Puigventós; el Consell Comarcal de l’Alt Empordà i l’Ajuntament de Cantallops; l’Associació Som-hi Natura, Esport, Cultura, a Colera; l’entitat Arrelats a la Muga, a Sant Llorenç de la Muga, i els veïns i les veïnes de Terrades. El 8 de maig, l’acció la promou BDF Natural Ingredients, a l’Escala.

Els dies 9, 10 i 11 de maig, l’Institut Castelló d’Empúries porta a terme la iniciativa Netegem la Muga. El dia 9, la neteja es fa a Garrigàs, amb l’associació Balcó de l’Empordà, i també al Manol, a iniciativa de l’Ajuntament de Vilafant. La resta de pobles han fixat altres dates, més endavant.