El Concurs d'Allioli Memorial Joan Llavanera també ha tornat a Figueres. Organitzat per l'Assemblea Nacional Catalana, i celebrat a la plaça del Gra, un bon grup d'aspirants s'hi ha trobat per crear el seu millor allioli i emportar-se el dinar per a dues persones al restaurant figuerenc Can Costa, premi del concurs. A partir de les onze del matí, els participants han estat elaborant les seves propostes.

Aquesta activitat no ha estat l'única que ha tingut lloc a la ciutat aquest matí. A més de celebrar-se el mercat municipal de la fruita i la verdura, que s'ha mantingut a la plaça del Gra juntament amb el concurs d'allioli, també s'ha fet el II torneig de l'agrupació veterans de la UE Figueres i el matinal d'aigua i waterpolo, a la piscina municipal.

Al Museu del Joguet, s'ha repetit la Ruta Dalí Teatralitzada familiar: Vadoret i el seu osset, i des de la plaça Creu de la Mà fins al final de la Rambla, han desfilat els 600, en la rua de Fires número 27, que han fet sonar els clàxons al seu pas pel centre de la ciutat.

A les dotze del migdia, han coincidit la inauguració de l'exposició 'Made in Figueres. La ciutat de la locomoció' al Museu de l'Empordà, sobre la importància de la indústria en el món de les dues rodes, i l'espectacle de la Blue, 'Funk & Fires', a la plaça de l'Ajuntament.

Quatre dels actes previstos per la tarda de dissabte, cancel·lats

Per la previsió de pluja, la 4a trobada de la Ceba Nord, organitzada pel Club Bàsquet Adepaf, la gimcana familiar l'actuació de l'Esbart Dansaire i el Playback de l'Associació Ona de la Rambla han quedat suspeses.

D'altra banda, l'espectacle CHEF Nature de la compania Markeliñe Teatro, previst a les 17 h a la plaça Josep Pla, es trasllada a la sala La Cate.