Avui serà el dia més plujós a les comarques gironines. Ahir ja van començar les precipitacions, que sobretot es van produir durant la tarda, i ja hi ha algun punt de la província que supera els 66 litres acumulats d'aigua.

Aquestes pluges no han causat cap incidència destacada, tret d'alguna inundació en carrers de l'Escala ahir al vespre, però té amatents els efectius d'emergències.

Les precipitacions més destacades es preveuen a l'Alt Empordà on hi ha una alerta del Servei Meteorològic de Catalunya, ja que la pluja continuada pot deixar més de 100 litres.

Ja hi ha alguns registres destacats a la província sobretot focalitzats en aquesta comarca del nord-est. Des d'ahir i fins avui a les nou del matí, a Cabanes ja s'han superat els 66 litres; a Navata ja gairebé superen els 53 i al pantà de Darnius-Boadella gairebé s'han acumulat 45 litres.

D'altres punts de la província on ja hi ha una bona quantitat acumulada són:

  • Girona, 44.3 litres
  • Banyoles, 44.9 litres
  • Santa Coloma de Farners, 40,8 litres
  • Cassà de la Selva, 35,4 litres

Al llarg del dia es preveu que vagin caient precipitacions arreu de la província, però especialment fins al migdia.

Protecció Civil de la Generalitat va activar ja ahir l’alerta del Pla Especial d'Emergències per Inundacions de Catalunya (INUNCAT) per l’episodi de pluja.

Fort onatge

Aquesta situació de pluges també anirà acompanyada de fort onatge a la Costa Brava.

Durant tot el dia, el fenomen es limitarà al litoral de l’Alt i Baix Empordà fins al final de la tarda. L’onatge serà amb mar de fons de component est i s’esperen onades que podran superar els 2,5 metres d’altura.