Els alumnes més petits de l'escola de ball Aprenem de Figues van participar en el campionat de Catalunya de ball Retro, a Montmeló, el passat dissabte 9 d'abril. L'Eva Serra Vila, directora i entrenadora del centre, ho va fer com a membre del jurat del concurs.

Els organitzadors de l'acte van convidar com a parella d'exhibició l'Arnau i la Dayana, destacant que el jove ballarí de 10 anys va haver d'adaptar el seu ball, ja que duia el braç enguixat. La parella va ballar un vals vienès, una batxata i una salsa. 

També van convidar a fer una demostració de ball a en Jordi i la Valeria, una parella molt especial, ja que fa tan sols tres setmanes que es coneixen. La Valeria és una nena refugiada ucraïnesa, de set anys, que ha arribat a Catalunya amb la seva mare i el seu germà petit. Ella ballava al seu país, i l'escola de ball Aprenem de Figueres va decidir oferir-li classes i entrenaments. Ells dos, que han anat creant una complicitat molt bonica gràcies al ball, ja que encara no es poden comunicar amb paraules, van ballar un vals vienès, una salsa, una batxata i un txatxatxa. 

El públic es va mostrar emocionat en tot moment, i la història d'en Jordi i la Valeria va fer saltar, fins i tot, alguna llàgrima entre els assistents. La jove ballarina es va mostrar alegre i agraïda.

Per tancar l'acte, el seu organitzador, a més de l'alcalde de Montmeló, Pere Rodríguez, van entregar un trofeu i una flor a les dues parelles.