La companyia de teatre empordanesa SolucionsEscèniques ha presentat al Càmping Bassegoda Park d’Albanyà el seu nou espectacle Trabucs i punyalades, una nova proposta turística que consisteix en una excursió de senderisme teatralitzada pels pels camins que van des d’Albanyà fins al Castell del Serrat. L’espectacle recupera la història de les muntanyes de l’Alta Garrotxa durant el bandolerisme del segle XIX, en concret el seu pas per les terres del Bassegoda. Després de l’èxit del festival d’arts escèniques Festivaldòria, SolucionsEscèniques vol donar a conèixer el valor cultural i patrimonial a través d’una experiència completament immersiva. La companyia estrena l’espectacle el 15 de maig i l’allargarà durant tot l’estiu.

El regidor d’Albanyà Àlex Fischer, que també ha participat en la creació del projecte, ha explicat l’origen de la idea i ha ressaltat la importància de l’educació estètica i ambiental. L’activitat està pensada per a grups, colles, famílies o amics que tinguin ganes de passar tot el dia a l’aire lliure, conèixer sobre la vida dels bandolers, remullar-se a la Muga i aprendre detalls sobre la flora, la fauna o la geologia de la zona. El filòsof Ot Subiranas i l’escriptor Gerard Pujadas han exposat anècdotes i històries sobre el context històric de l’espectacle. També han aprofitat el moment per emfatitzar sobre la necessitat de donar un sentit qualitatiu al turisme i ampliar l’oferta cultural.

6

Albanyà promou la novedosa iniciativa de senderisme teatralitzat "Trabucs i punyalades" SolucionsEscèniques

Durant la presentació de l’activitat, la companyia ha volgut donar a conèixer La iaia bandolera, una cervesa creada conjuntament amb l’empresa Limbik a base de romaní i farigola. També ha mostrat el tràiler oficial que s'ha enregistrat per fer difusió de Trabucs i punyalades i un parell bandolers han irromput a la sala per tal de "segrestar" les autoritats i demanar-ne un rescat.

La presentació de la iniciativa ha acabat amb un piscolabis a càrrec del grup Samuga i un tast de la cervesa.  

L’excursió teatralitzada és un format inèdit per l’Empordà.

  • Dates: 15 i 22 maig, 12 i 26 de juny. Cada setmana de Juliol i Agost.
  • Durada: Pujada 2h; campament 2h; baixada 1h 30 min.
  • Horari primavera: 10 del matí a 5 de la tarda, aproximadament.
  • Públic: Majors de 12 anys. Gent excursionista i aventurera
  • Menjar/Beure: Àpat inclòs a càrrec del grup Samuga. Tast de cervesa única.
  • Possibilitat d'organitzar grups privats.
  • Distància: 6 km
  • Dificultat: Moderada
  • Punt de trobada: Plaça de l’Església a Albanyà.